Uw gebouw in de haven van
Antwerpen blijft in perfecte staat

Wilt u een gebouw of installatie in de Antwerpse Haven plaatsen of renoveren? Bij MAC Allaeys, sinds 1993 sterk in metaalwerk, kunt u terecht voor uw gebouwen en constructies. Metaal is een uitstekende basis en kent zeer veel toepassingen en mogelijkheden. Contacteer ons en ontdek wat we kunnen betekenen voor uw project in de Haven van Antwerpen. MAC Allaeys staat altijd snel en efficiënt voor u klaar!


Lees meer Vraag uw vrijblijvende maintenance check aan


View this page in English

beeld-1

/ Het begin van uw renovatie start hier

MAC Allaeys, sterk in metaalwerk

Sinds 1993 staat MAC Allaeys garant voor een sterk staaltje metaal. We zijn gespecialiseerd in het plaatsen van gebouwen en installaties voor KMO’s en ondernemers in landbouw en industrie, en dit in heel België.

Onze gebouwen en constructies kennen verschillende toepassingen: opslagmagazijnen, werkplaatsen, loodsen, garagegebouwen,… Met onze jarenlange expertise en onze weldoordachte aanpak gaan we graag elke uitdaging aan!

Al onze gebouwen hebben een primaire structuur in metaal. Deze bekleden we met allerlei materialen zoals staalplaat, prefabbetonplaten, hout etc. Er zijn heel wat mogelijkheden en we leveren alles water- en winddicht (casco) op. Met dezelfde bouwtechniek zijn we ook actief in woningbouw en -renovatie.

Benieuwd naar onze kwaliteiten en mogelijkheden?


Contacteer ons Ontdek onze cases

/ Sterk in de Antwerpse haven

Antwerpen is een wereldhaven centraal in Europa, multimodaal ontsloten en maritiem toegankelijk. De haven is zeer gegeerd bij bedrijven: elke vierkante meter is ingenomen en de grens is bereikt. De Vlaamse Regering is momenteel bezig met de realisatie van extra containerbehandelingscapaciteit in het havengebied Antwerpen (ECA) om de verwachte groei van de containertrafiek tot 2030 te kunnen opvangen.

“Ondanks de coronacrisis is het havenbedrijf de voorbije jaren volop blijven draaien. Van stagnatie is absoluut geen sprake. Er heerst een grote trots en samenhorigheidsgevoel bij alle bedrijven hier. Om klaar te zijn voor de toekomst is het goed dat bedrijven zorgen voor een gebouw in perfecte staat, waar ze efficiënt en veilig kunnen werken. Ik kan alleen maar toejuichen dat er ervaren specialisten zoals MAC Allaeys zijn die hen daarin begeleiden.” Rob Smeets, COO Port of Antwerp contactpersoon.

Ook samenwerken?


Contacteer ons

beeld-2
beeld-3

/ Onze waarden

Met meer dan 25 jaar ervaring op onze teller mogen we onszelf experts in ons vak noemen. Deze kernwaarden liggen mee aan de basis van onze succesvolle projecten:

Goede afspraken
Van in het begin maken we goede afspraken op vlak van budget, timing en ontwerp. Met een goede voorbereiding verloopt het bouw- of renovatieproces extra vlot.

Flexibiliteit
We luisteren naar onze klanten en denken met hen mee. We passen onze oplossingen aan volgens hun noden en wensen, zowel qua uitvoering als op vlak van timing.

Professioneel en ervaren team
Met onze ervaring en gedrevenheid maken we van elk project een succes. We willen een betrouwbare bouwpartner zijn voor onze klanten.

Altijd dicht bij u
Onze klanten staan centraal en we dragen nabijheid en bereikbaarheid hoog in het vaandel. U kunt tijdens én na uw project terecht bij een vaste contactpersoon.


Contacteer ons Ons plan van aanpak

/ Vraag nu uw vrijblijvende maintenance check aan

Bent u nieuwsgierig om kennis te maken met MAC Allaeys en onze vele mogelijkheden en kwaliteiten? Dan hebben we an offer that you can’t refuse!

Contacteer ons om kennis te maken en een vrijblijvende maintenance check uit te voeren van uw gebouw of installatie. U ontvangt van ons een analyse en een voorstel tot verbetering. Dit verplicht u tot niks, maar het kan de start betekenen van een succesvol bouw- of renovatieproject.

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende maintenance check aan via 03 766 71 50.


Contacteer ons

/ Onze aanpak

Bij al onze projecten hanteren we een weldoordachte, stapsgewijze aanpak:

Intakegesprek & analyse
We nemen uitgebreid de tijd om kennis te maken. Samen bekijken we de voorgeschiedenis, de stabiliteit, de technische uitwerking en de bouwdetails van uw project. Want goed begonnen is half gewonnen!

Ontwerp & overleg
Op basis van de analyse tekenen we alles uit met de bouwsoftware van Tekla Structures. Zo kunnen we u een duidelijk beeld (in 3D) geven van hoe uw project eruit zal zien. U krijgt de kans om uitgebreid feedback te geven. Zo komen we samen tot het beste ontwerp.

Timing & budget
Bij de aanvang van elk project stellen we een gedetailleerde timing en budget op. We maken er een erezaak van om al onze projecten binnen de vooropgestelde timing en budget op te leveren.

Bouwproces & oplevering
Na de goedkeuring van het ontwerp, het budget en de timing starten we de bouwwerken op. Alle staalstructuren worden in onze ateliers gemaakt door onze eigen vakmannen en vervolgens geplaatst. Samen met ons vast team van onderaannemers gaan we tot het uiterste om uw project tot een goed einde te brengen.

Tijdens het hele project blijven wij uw vast en vertrouwd aanspreekpunt voor al uw vragen en opmerkingen. Ook na de oplevering blijven we voor u klaarstaan.

Contacteer ons

/ Case Vesta Terminal Antwerp

Vesta Terminal Antwerp is een logistiek bedrijf in de Haven van Antwerpen dat tankterminals aanbiedt voor de opslag en het verschepen van ruwe olie, petroleum en chemicaliën. Op de werven bevinden zich veel trappen, bordessen, leuningen,… Het is cruciaal dat al deze structuren zeer stevig zijn en lang meegaan. De metaalstructuren van MAC Allaeys vormen de perfecte oplossing hiervoor.

“We werken al lang met MAC Allaeys samen en er komen geregeld kleine en grote projecten bij, zoals binnenkort het opfrissen van de aanmeerplaatsen voor schepen. Wat ik zo apprecieer aan hen is dat ze zeer behulpzaam zijn. Ze luisteren naar onze noden en geven eerlijk en haalbaar advies. Zaakvoerder Martin, zelf ingenieur, komt steeds ter plaatse en denkt mee over de best mogelijke oplossing op onze maat. MAC Allaeys is onze betrouwbare bouwpartner: met hen kunnen we op beide oren slapen.”

beeld-5Bordes in staalBordes in staalSpindelverlening in staalBordes en trap in staalconstructieConstructie in staalSpindelverlengingen in staalBordes in staalLeuning in staalMAC Allaeys Project - VESTA projects - Bordessen en leuningen in staal

/ Case Waasland Automotive

Als allround automobielbedrijf streeft Waasland Automotive ernaar om alle klanten mobiliteit te garanderen op alle vlakken. Ze zijn erkend verdeler van Ford en Mazda en hebben een accessoires-shop en 2 bandencentrales in het Waasland. Recent voerden ze met MAC Allaeys een renovatieproject uit in de vestiging in Sint-Niklaas. Een hangar van meer dan 2300 m2 werd gestript tot zijn basisstructuur en daarna volledig opnieuw geïsoleerd en bekleed. Oorspronkelijk was het de bedoeling om dit gebouw te gebruiken om wagens te stockeren. Intussen is het een multifunctionele werkplaats en leverzone geworden.

beeld-6Toonzaal in staalbouwToonzaal in staalbouwToonzaal in staalbouwToonzaal in staalbouwToonzaal in staalbouwToonzaal in staalbouwToonzaal in staalbouw

“Gedurende het volledige project werden we uitstekend begeleid door de mensen van MAC Allaeys. Ze gingen zeer gedetailleerd te werk. Zo zorgden ze voor extra gevelbekleding en camerabeveiliging. Ze contacteerden alle onderaannemers en coördineerden het bouwproces van begin tot eind. We werden volledig ontzorgd! We hebben al nieuwe plannen om onze garage op te delen in compartimenten. Daarvoor zullen we met veel vertrouwen opnieuw een beroep doen op MAC Allaeys!”

/ Case DFDS Seaways

De logistieke dienstverlener DFDS Seaways is het grootste scheepvaartbedrijf van Noord-Europa. Met directe toegang tot het Kanaal Gent-Terneuzen staat de DFDS Mercatordok Multimodale terminal op een ideale locatie met een goede aansluiting op de snelwegen en het spoorwegnet. In de 250.000 m2 grote terminal in de Haven van Gent worden verschillende diensten aangeboden zoals laden en lossen van vrachtschepen, treinen en vrachtwagens. MAC Allaeys bouwde mee aan de geautomatiseerde gates voor doorgangscontrole.

“MAC Allaeys heeft de volledige constructie bedacht, getekend, geproduceerd en geplaatst. Ze zorgden voor een minutieuze voorbereiding en voorzagen tevens de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op de metaalconstructie. Wij zijn de eerste van 8 DFDS-vestigingen waar gewerkt wordt met geautomatiseerde toegangspoorten. Deze gates hebben een capaciteit van 1500 gate moves per uur, wat een derde meer is dan bij de vroegere gates. Het was niet onze eerste samenwerking met MAC Allaeys, ik ken hen al lang en werk heel graag met hen. De contactlijnen zijn kort en er wordt snel geschakeld. Momenteel zijn we bezig met een nieuw project om een bestaande loods uit te breiden met een luifel over de sporen en een brandwand. Op die manier maken we onze site samen met MAC Allaeys nog efficiënter en veiliger.”

beeld-7MAC_Allaeys_Mercatordok_Multimodal_Terminal-2MAC_Allaeys_Mercatordok_Multimodal_Terminal-5MAC_Allaeys_Mercatordok_Multimodal_Terminal-9MAC_Allaeys_Mercatordok_Multimodal_Terminal-10MAC_Allaeys_Mercatordok_Multimodal_Terminal-11MAC_Allaeys_Mercatordok_Multimodal_Terminal-13MAC_Allaeys_Mercatordok_Multimodal_Terminal-22MAC_Allaeys_Mercatordok_Multimodal_Terminal-23

/ Contacteer ons

Wilt u een gebouw of installatie in de Antwerpse Haven plaatsen of renoveren? Benieuwd naar onze mogelijkheden en kwaliteiten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

    Dit formulier wordt beschermd door Google Recaptcha.